Praktiske oplysninger om Vesterled

Her vil du kunne finde praktiske oplysninger

De praktiske oplysninger er opstillet i alfabetisk rækkefølge.

Aflåst skab

Der forefindes i hver lejlighed en værdiboks, som enten pårørende eller personalet har koden til.

Avis

Herning Folkeblad kommer gratis onsdag. Du er velkommen til at have eget abonnement. 

Bevægelses- og vedligeholdelsesterapi

Vi arbejder ud fra rehabilitering, at du selv er aktiv i egen hverdag, og gør alt det du selv kan. Valg af aktiviteter og træning vil personalet gerne give dig rådgivning om.

Mht. standardhjælpemidler bliver det vurderet hver gang om det er egenbetaling eller hjælpemidler, der bliver stillet til rådighed fra Hjælpemiddelcentralen.

Personlige hjælpemidler, f.eks. rollator eller kørestol, skal du søge om, at få bevilget i samarbejde med ergoterapeuten. Hvis du allerede har kørestol eller rollator, må du gerne medbringe disse til Vesterled plejecenter.

Bibliotek

Såfremt du ønsker bøger/materialer derfra skal biblioteket have det at vide. Herefter vil du blive kontaktet af bibliotekaren, der vil sørge for det materiale du ønsker. Efter aftale og behov er der mulighed for at låne lydbøger og lydavis, som er uddrag af Herning Folkeblad.

Biksen - åbningstider i butikken

Vores kiosk Biksen har åbent på følgende tidspunkter:             

  • Fredage kl. 10.30 - 11.00
  • Onsdage kl. 10.00 - 12.00, her kører vognen rundt på hver afdeling.                

Beboerblad

Kastaniebladet udkommer hver måned og bliver delt ud til beboerne. Kastaniebladet kan købes for kr. 10,- eller udsendes for kr. 20,-.

Her kan du bla. se, hvilke aktiviteter der tilbydes, madplan og andre ting. Du og dine pårørende er også velkomne med indslag i bladet.

Bus

Plejehjemmet ejer en bus sammen med Daghjemmet på Aktivcentret. Der skal tegnes medlemsskab hvert år. Ved lån af bussen betales km. pris.

Dørklokke

Ja

Dørskilt

Ja 

Elevator

Der er elevatorer i hver fløj.

Fodpleje

Personalet er behjælpelig med at henvise til fodplejer ved behov. Du kan beholde din egen fodplejer. Personalet må ikke klippe negle hos diabetikere og personer med nedsat blodomløb i benene p.g.a. risiko for infektion. Der ydes tilskud til fodplejer efter serviceloven. Husets fodplejer er Sonja Brink Hansen, tlf. nr. 97 26 87 95.

Frisør

Du er velkommen til at fortsætte med din egen frisør, men du skal selv sørge for transporten. Vesterled har egen frisør, der har åben ved forudbestilling. Udgifterne til frisør afholder du selv. Mobilnr. 29 17 81 78

Fysioterapi

Har du brug for behandling hos en fysioterapeut, kan det ske ved en lægehenvisning. Vesterled plejecenter har en terapeut, som kommer ugentligt. Der er mulighed for tilskud efter serviceloven. Derudover har Vesterled et samarbejde med terapeuterne, som vurderer de individuelle træningsforløb.

Fødselsdage 

På din fødselsdag hejser vi flaget og din livret tilberedes af køkkenpersonalet, og serveres til alle beboerne. Køkkenpersonalet bager birkes til morgenbordet og serverer lagkage til eftermiddagskaffen.

Husdyr

Husdyr må medbringes, hvis du selv kan passe kæledyret og det er i lejligheden, hvor du bor.

Huskeliste ved indflytning

Se velkomstfolder.

Huskeliste til dine pårørende ved indflytning

Hænge billeder, lamper, gardiner op m.m. Pedellen kan være behjælpelig med værktøj.

Transporten til Vesterled plejecenter.

Indretning og møblering af lejligheden efter eget ønske - dog sikkerhedsmæssigt forsvarligt i forhold til, at det er en arbejdsplads for personalet. Personalet er behjælpelige med råd til indretningen.

Løse tæpper bedes undgået pga. faldrisiko

Belysning i stue og soveværelse - alle ledninger fastgøres forsvarligt.

Pærer køber du selv - kan købes på Vesterled.

Bruseforhæng, hvis dette ønskes

Flytningen meldes til telefonselskabet - alle udgifter til telefon afholder du selv.

Tegne forsikringer

Tilmelde licens på dit tv, radio

Tilmelde lille, mellem eller stor kabel tv pakke ved " You see"

Afmelde eller bestille avis til levering i din nye lejlighed.

Aftale hvem der betaler dine regninger - aftale med banken derom. Vi opfordrer til, at pårørende tager sig af beboerens pengesager og diverse regninger. 

Indflytning- og forventningssamtale

Ja

Kaldeanlæg

Ja ved behov.

Kiosk

Vesterled plejecenter har en kiosk, som kaldes " Bixen". Den har åben kl. 11.00 - 11.30 fredag og onsdag formiddag kører " Bixens" vogn rundt på de enkelte afdelinger. Her kan du købe toiletartikler, slik, tobak, øl, sodavand m.m. Overskuddet fra salget går til fælles oplevelser for beboerne på Vesterled plejecenter.

Kontaktbog

Ja ved behov.

Læge og medicin

Du beholder egen læge når du flytter til Vesterled plejecenter. Hvis du er vant til følgeskab af pårørende eller venner til disse besøg, vil vi meget gerne, at du fortsætter med det. Vesterled tilbyder frivillige ledsagere, der efter aftale kan følge dig.

Hvis det anbefales og er muligt bliver din medicin dosispakket. Ellers doseres denne af social- og sundhedsassistenten på din afdeling.

Til dette er der brug for ugedoseringsæsker, som købes på apoteket. Betaling af medicin foregår over betalingsservice.

Opfølgningssamtale

Ja ca. 3 måneder efter indflytning.

Parkering

Der er gode parkeringsmuligheder.

Post

Posten omdeles hver dag til din stue. Ønsker du at sende post - afleveres dette til personalet eller områdekontoret.

Radio/TV

Medbringer du selv. Husk tilmelding til "Yousee".

Rengøring

Der ydes hjælp til rengøring hver 14. dag i lejligheden af kontaktpersonen eller husassistenten. Pris for rengøringsartikler/klude m.m. betales via betalingsservice hver måned.

Desuden rengøres badeværelset efter behov i løbet af ugen. Vi opfordrer pårørende til at være behjælpelige med køleskabet, blomster og lignende. Indvendig vinduespudsning kan bestilles - forhør personalet.

Rygepolitik

Herning kommunes rygepolitik er gældende. Al rygning foregår udendørs eller i din egen bolig.

Spisning

Du kan vælge at spise i fællesskab med de øvrige beboere i vores spisestue. Har du mere lyst til at spise i egen lejlighed eller alene, kan du vælge dette. Du har mulighed for at få refunderet prisen for de måltider, du fravælger. Hvis du ønsker at afbestille måltider afmelder du disse senest 3 dage før til køkkenpersonalet. Personalet vil gerne hjælpe dig med dette.

Ønsker du at bestille kaffe med brød til mere end 4 gæster, er det hensigtsmæssigt, at pårørende tager kage eller lignende med og nyder dette i din lejlighed. Dagens middag og/eller aftensmad kan købes til 1-2 gæster og bestilles senest 2 dage forinden. Prisliste hænger på afdelingen.

Tandpleje

Vesterled plejecenter er omfattet af omsorgstandplejen. Det er frivilligt at tilmelde sig ordningen. Tilmelding aftales ved indflytningen.

Telefon

Medbringer du selv. Husk tilmelding.

Tøjindkøb

Der er mulighed for køb ved tøjbutik, der kommer ud til Vesterled.

Tøjvask

Vask af personligt tøj er en valgfri ydelse. Hvis du vælger at få vasket tøjet på Vesterled plejecenter, skal tøjet kunne tåle maskinvask. Tøj ødelagt ved vask i vaskemaskine erstattes ikke f.eks. uldtøj. Tøjet mærkes med stuenummer. Vesterled plejecenter er ikke ansvarlig for tøj der bortkommer, som ikke er mærket med stuenummer.

Indkøb af nyt tøj og fodtøj, forventer vi pårørende eller andre sørger for. Der kommer en tøjbus 2 - 3 gange om året til Vesterled plejecenter, hvor der kan købes tøj m.m. Der er opslag derom i god tid.

Velkomstfolder

Se under mere info.

Kontaktinfo

Ruth Elisabeth Johannesen
Tlf.: 96285845
Send e-mail til vedre@herning.dk

Marianne Elisabeth Strange-Petersen
Tlf.: 96285846
Send e-mail til vedmb@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.