A stuen på Lind Plejecenter

Her kan du følge med i bo enhedens aktiviteter og arrangementer og se billeder fra de sidste nye arrangementer.

 

 

Information fra gruppeleder Lene Maul

Lene byder velkommen og takker for det flotte fremmøde.
Herefter orienterer hun om de forskellige tiltag der har været i enheden siden sidste familieaften.

Centerleder Gundi Halfmann:

Først og fremmest mange tak fordi I er kommet så mange, det er så dejligt med stor opbakning fra vores beboers familier.

I den forgangne tid har vi igen haft tilsyn og her var alt fint. Ved yderligere interesse for dette, er rapporten lagt på hjemmesiden.

Medarbejderne arbejder fortsat hårdt på at blive fortrolige med det nye dokumentationsprogram vi skal bruge, derfor vil i kunne se en medarbejder med en tablet i hånden når i kommer på besøg i huset.

D. 6.6.2019 var en stor dag for os alle. Der blev vi registreret som et rigtigt Eden hjem. Vi blev det 18. Eden hjem i Danmark, og det første i Vestjylland.

Her i huset er der nu uddannet 45 nøglemedarbejdere, som skal være kulturbærere i forhold til vores projekt Eden, til foråret skal flere medarbejdere gennemføre eden uddannelsen.

Et led i at være et registreret Eden hjem er, at vi forpligter os til fortsat udvikling og fokus på filosofien. På samme tid har vi forpligtet os til at åbne vores plejehjem op for andre interesserede, og vi bliver en del af et stort netværk for alle Eden plejehjem i Danmark

Eden filosofien arbejder man på at minimere ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed hos plejehjemsbeboere.

I løbet af sommeren har nogle af vores beboer været på ferie i Ebeltoft, det var 4 skønne dage i sommerhus, med fællesskab og hygge i centrum.

Desuden har Ulla fra vennekredsen igen i år åbnet sine døre for os i sit sommerhus i Søndervig, det betød at hver enhed havde mulighed for at tage på en dagstur i sommerhus og det nød alle der var med.

Vi elsker en god fest og derfor har vi udover vores sommerfest med Eden registreringen både holdt sankthansfest og høstfest. Det var så dejlige aftner med stor opbakning fra jer familier, tak for det.

Vores have bliver flittigt brugt, og det er dejligt at se at i som familier også har taget haven til jer og bruger den når vejret tillader det. I huset har vi også en mande gruppe og de benytter flittigt bålhytten.

Alle enheder elsker at cykle og derfor blev vi meget glade da en borger valgte at donere penge til en ny cykel, det betyder at vi ser frem til at få en richaw cykel i vores vognpark.

Det nye år vil byde på flere nye ting, fx har Regionerne har opsagt deres aftaler med sosu elever, hvilket betyder at vi vil få flere elever i huset. Vores lærende organisation udvides.

Vi fortsætter endvidere med at søge fonde, det er et stort arbejde, men for at kunne give vores beboer de bedste mulige vilkår og gode oplevelser vælger vi at lægge en del kræfter i dette.

Vi afholder selvfølgelig igen alle de festligheder vi kan.

D. 24. december kl 11.00 er der gudstjeneste her i huset, og har i som familie lyst til at deltage i dette er i meget velkomne til det.

Slutteligt vil jeg sige at mit kontor er altid åbent, har i noget på hjertet, ris eller ros, så kig op - der er altid kaffe på kanden.


Gruppeleder Lene bød velkommen og takkede for det store fremmøde.

Det var det dejligste sommer vejr, da vi traditionen tro mødtes til en meget hyggelig familieaften. Der blev serveret lækker grillmad, samt is med danske jordbær.

Lene berettede om sommerens mange aktiviteter, som foregår udendørs i det dejlige varme vejr.
Vi spiser de fleste måltider, i vores nye dejlige grønne oase af have. Mange af beboerne sætter stor pris på at gå små ture i haven eller bare at sidde og nyde de smukke blomster ved det nye lysthus.

Cykelture
Hver tirsdag kommer skubbeholdet og tilbyder gåture og Bjarne kommer hver torsdag og tilbyder cykelture.
Hver onsdag holder dame og herreklubben frokost på skift hos hinanden.

Dans
Dans i cafeen er blevet en fast tilbagevendende begivenhed, den sidste fredag i hver måned, hvor beboerne er glade for at danse og hygge sig med hinanden.
Vi gør meget, for at høre om beboernes oplevelser og meninger og holder derfor hver torsdag beboermøde med brunch.

Fødselsdag
Den 1. maj fik vi fejret Lind Plejecenters 5 års fødselsdag med Dagmar tærter og andet godt.  
Havefesten den 6. juni var også en glad begivenhed, med pølsevogn, fadølsanlæg og palmehaveorkesteret der skabte den helt rette stemning for beboere, familier og naboer.

Sankt Hans
Sankt Hans aften byder altid på en hyggelig aften med bål, båltale og grillpølser for beboere og familien.

Udflugt
Vi glæder os til årets udflugt, som denne gang går til Givskud dyrepark.

Sommerferie
Vi har snart sommerferie og vi er meget heldige, at det er vores faste afløsere som hjælper os i ferien.

Venlig hilsen
Lene Borup

Gundi informerer:

Huslæge
Vi arbejder på tiden med at knytte en fast læge til huset, det bliver Ida Veng-Christensen, som er medindehaver af lægepraksis Lind Lægehus.
Vi vil informere mere uddybende, når vi påbegynder samarbejdet med huslægen.
Vi glæder os og ser frem til en fast læge, som klart vil skabe en bedre kvalitet for beboerne samt øge trygheden ved at kende huslægen.
Samarbejdet med huslægen forudsætter en samtale og accept fra beboeren og familien.

Tilsyn
Kvaliteten af plejen, arbejdsmiljøet i huset, hygiejnen i køkkenet bliver jævnligt kontrolleret på Lind Plejecenter og de er alle uden bemærkninger. Det er vi selvfølgelig meget stolte af, da det har stor betydning for os alle.

Opkvalificering af personalet
I den kommende tid vil I opleve, at personalet er meget på kursus og at personalet begynder at bruge Tablets. Herning Kommune har valgt et nyt omsorgs system og et nyt fælles sprog, dette for at sikre en ensartet kommunikation i sundhedsvæsen.

Fonde
Vi søger kontinuerligt fonde med det formål for øje, at det kan bidrage til at øge demens venligheden yderligere.
Vi kan netop fortælle, at vi jubler, idet vi har modtaget penge til yderligere at gøre vores have demensvenlig.
Desuden har ældreministeriet udlagt en pulje til mere livskvalitet for beboerne, hvor vi har mulighed for at invitere beboerne ud af huset. Sidste år blev beboerne inviteret på julemiddag og koncert med Julie Berthelsen på Herning Kongrescenter, det var en stor oplevelse for alle beboerne. Vi ser frem til at endnu en julemiddag.

Aktiviteter og frivillige
Vores hus summer af liv og glæde. Både de frivillige og personalet gør alt, for at beboerne får nogle gode oplevelser.
En stor tak til alle!

Børn i huset
Børnene som løber igennem huset skaber en special stemning og takket være Belinda, har nogle vores beboere fået en forkælelses makker. Belinda ligger et stort flot arbejde i at skabe gode relationer mellem børn og beboere, til glæde for alle parter.

Er der noget i undrer jer over?

Tænker I over, hvorfor vi gør som vi gør?

Tøv ikke kom og få en snak med os, I er altid velkommen!

Det betyder meget for os med et godt samarbejde.

Tak for en dejlig aften.

Centerleder Gundi Halfmann


 

 

 

Kontaktinfo

Lene Maul
Gruppeleder
Tlf.: 96288701
Send e-mail til lidle@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.