Nyhedsbreve fra Sørvad Plejecenter

Når der fra plejecentret bliver sendt nyhedsbreve ud, vil de være at se her på siden - nye som gamle

Nyhedsarkiv

Med jævne mellemrum sender vi et nyhedsbrev ud. Det kan være vigtige oplysninger til jer som pårørende fra ledelsen.
Det kan også være om sjove oplevelser, som vi sammen har haft i huset, ture vi har været på, sammen med jeres kære ol. 

 

Kæreste pårørende

Hermed en sommerhilsen fra os her på Sørvad Plejecenter.
Her i huset er vi efterhånden ved at komme tilbage til livet igen og vi vil gerne fortælle jer hvad vi fylder dagene op med.

Som en del af kulturugen i Herning kommune har vi haft besøg af herlige klovne til glæde for beboere og personale, det var super morsomt og livsbekræftende.

2

3

Hver 2. uge afholdes der gudstjeneste i spisestuen af vores lokale præster og med organist Marie Buchhave på klaveret. Det har en stor betydning for beboerne, at præsterne jævnligt kommer i huset.

Vennekredsen har søgt midler hjem, som har gjort at vi kan invitere omsorgsmusikanten Susanne Dahl fra Spjald, samt musiker og kunstner Lone Engsig Hvam indenfor. De er begge to et hit blandt beboerne.

Vi er stille og roligt kommet i gang med at bruge bussen igen. Der er flere beboere, som ser frem til at komme ud og se det smukke danske sommerland.
I denne forbindelse vil vi opfordre jer pårørende til at hjælpe os med at ta´ jeres mor eller far med på tur, da flere af beboerne trænger til at opleve livet uden for plejecenteret.

Som et nyt initiativ har Vennekredsen oprettet teamet "Naturvenner", som består af frivillige der kommer hver mandag fra kl. 15-16 og tilbyder gå- og cykelture til de beboere, der har lyst til at være med. Turene afsluttes med en hyggestund, hvor snakken går livligt over en kop kaffe.

En glædelig nyhed er, at du som pårørende igen har mulighed for at opholde dig på fællesarealerne uden mundbind og sammen med din kære. Desuden er det nu muligt at booke Spisestuen, Solstuen og Sansehaven ifm. fødselsdag efter aftale med ledelsen.

Sansehaven er åbnet op for jer, så I har mulighed for at nyde hinandens selskab i vores smukke have.
Vennekredsen har købt en dejlig grill til huset og ved at bestille en grillpakke hos køkkenet, har I mulighed for at lave grillmad sammen med jeres kære. I skal blot kontakte køkkenpersonalet 5 hverdage inden, så de har mulighed for at gøre "grillpakken" klar til jer. Som en naturlighed forventes det, at I sørger for oprydning og opvask af service m.m.

I huset har vi fået besøgshunden Sille, som er en Australien Shepard på 2 år. Den kommer på besøg hver 2. uge og det er en begivenhed mange af beboerne ser frem til.

I den forbindelse er der også åbnet op for, at I som pårørende kan tage hunde med på besøg i lejlighederne.

Før Corona satte ind, blev der holdt pårørendeaftener to gange årligt samt diverse fester i huset, hvor beboere, pårørende, personale og frivillige var samlet på tværs. Ud fra et forsigtighedsprincip har vi valgt at trække den til efter sommerferien og derfra hører I nærmere.

Selv om færre bliver smittet og flere og flere er vaccineret anbefaler vi, at I som pårørende har et coronapas, når I kommer på besøg, samt at der fortsat holdes fast i god hosteetikette, afspritning af hænder og kontaktflader ifm. med jeres besøg. Bliv fortsat hjemme, hvis du føler dig sløj og hold én meters afstand på fællesarealerne, som anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen angiver.

Hvis en beboer har frabedt sig vaccinen imod Covid-19, anbefales det som vaccineret pårørende at holde 1 meters afstand eller bruge mundbind, hvis I er tættere på, da beboerne generelt er i øget risiko for et alvorligt forløb ved Covid-19.

Vi ser frem til en dejlig sommer, sammen med jer.


De bedste sommerhilsener fra Sørvad plejecenter

1


Kære pårørende

Det er en stor og glædelig nyhed, at kunne melde ud, at besøgsrestriktioner på plejecenteret er ophævet med øjeblikkelig virkning.

Men selv om besøgsrestriktionerne er ophævet, bliver vi fortsat nødt til at holde fast i Sundhedsstyrelsens retningslinjer om Smitteforebyggelse.

Derfor opfordres der til følgende:

  1. At besøgene foregår i beboernes lejligheder og at der højest er 2-3 besøgende ad gangen for at kunne opretholde en afstand på 2 m. Ved tættere kontakt skal besøgende anvende værnemidler.
  2. At besøgende der færdes på fællesarealet, bærer mundbind eller visir som hidtil på vej til og fra lejligheden.
  3. Alle kontaktpunkter og flader skal fortsat afvaskes efter hvert besøg i lejligheden. Berøring af kontaktpunkter på fællesarealer bør undgås.

Når besøget er slut, forlader den besøgende straks stedet så vidt mulig uden at berøre kontaktpunkter.

Med venlig hilsen

Lizette Skov Kvium
Centerleder 


 

 

Lyserød bold med teksten Newsletter

Kontaktinfo

Sørvad Plejecenter
Langgade 16
7550 Sørvad

Tlf.: 96285550

Lizette Skov Kvium
Centerleder
Tlf.: 96285550
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail