Nyhedsbreve fra Toftebo

Alle nyhedsbreve - nye som gamle - fra ledelsen, vil du kunne læse her på siden

Nyhedsarkiv

Når vi sender et nyhedsbrev ud, kan det være med vigtige oplysninger til jer som pårørende.
Det kan også være om sjove oplevelser, vi har haft i huset, eller ture vi har være på sammen med jeres kære. 

Kære pårørende

Det er tid til endnu en opdatering omkring Corona-forholdsregler.
Vi følger regeringens og sundhedsmyndighedernes udmelding om skærpede hensyn i forhold til besøg og aktiviteter på Toftebo.
Formålet med tiltagene er, at opretholde mulighed for at beboerne kan samles og spise i fællesskaber, og at besøg fra pårørende kan gennemføres som nu.

For besøg af pårørende gælder fortsat:

  • Mød kun op hvis du er helt rask, og uden symptomer på Covid 19. Overvej inden besøget, om du har været udsat for særlig smitterisiko, og derfor bør testes før et besøg.
  • Benyt hovedindgangen. 
  • Sprit hænder ved ankomst og når du forlader huset igen.
  • Gå direkte til den ønskede lejlighed. Undgå unødig berøring af overflader. Tag ikke ophold i fællesarealer.
  • Hold afstand til andre beboere og personale.

Under besøget beder vi jer huske på sundhedsstyrelsens anbefalinger:

  • Hold 2 meters afstand til beboere. Koordiner besøgene, så i kan overholde afstandskravet. Vi anbefaler højst 2 gæster ad gangen.

Hvor afstand ikke kan overholdes anvendes mundbind og handsker .

  • Vær særlig opmærksom, hvis der indgår mad og drikke, ikke at berøre hinandens service.
  • Slut besøget af med aftørring af alle berørte overflader samt udluftning.

Spritklude, handsker, mundbind m.m. findes ved hovedindgang.

Det betyder desværre også, at aktiviteter hvor beboere samles på tværs, og hvor frivillige hjælpere deltager bliver aflyst i de kommende uger, og formentlig resten af 2020.
Vi vil fortsat gøre hvad vi kan, for at lave aktiviteter på etagerne, i det omfang, det kan lade sig gøre.
Vi havde jo håbet på, at kunne gennemføre familieaftnerne i november, i en eller anden udstrækning. Men dem er vi desværre tvunget til igen, at aflyse og udsætte det til foråret.

Ligeledes kan vi nok godt forberede os på, at alle vore julearrangementer enten vil blive aflyst, eller ændret til kun at være for beboere, men det tager vi til den tid.

Spørgsmål, undren og ideer er som altid velkomne.

Med venlig hilsen

Jakob Skovbakke
Centerleder


Kære pårørende

Så er der igen lidt nyt fra Toftebo.

Vi har nu, i snart 2 måneder haft åbnet op for besøg af jer igen. Det er rigtig dejligt, at se jer og se den glæde det har givet hos beboerne.
Vi er også rigtig glade for, at vi stadig har kunnet holde Corona fra dørene, med god hjælp fra jer, fordi I er så betænksomme, at bruge de værnemidler vi har sat frem når I kommer. Det viser endnu engang, at ved fælles hjælp og dialog, kommer vi langt.

Corona fylder stadig meget og præger vores hverdag i stor grad og vi må derfor til stadighed tænke alternativt, ift. arrangementer og aktiviteter.
Det betyder, at vi desværre må aflyse høstfesten den 16. september, hvor vi ellers havde lejet Skjern Salonorkester igen og glædet os rigtig meget, til at gentage succesen fra sidste år. Men i stedet for pynter vi op, spiser festmiddag og fejrer, at høsten er i hus, til middag med beboerne på afdelingerne.

Familieaftener, som vi lige havde fået startet så godt op sidste år, måtte vi også aflyse i juni måned. Vi forventer, at lave et alternativ i november, i en form så vi kan overholde reglerne for Corona.
Det bliver formentlig afholdt beboere og pårørende hver for sig og der kommer nok også restriktioner på, hvor mange pårørende der må deltage.  Det vil I høre meget mere om, når vi har fået det på plads.

Aftenerne i gerne må sætte et kryds ved, er følgende:
Tirsdag den 24. november: Pårørende til beboere på st./1. sal
Onsdag den 25. november: Pårørende til beboere på 2./3. sal
Torsdag den 26. november: Pårørende til beboere i blok C

Der er fortsat lange udsigter til, at Aktivitetscentret bliver åbnet op for beboerne igen. Derfor har vi i samarbejde med de 4 præster, der tidligere kom i Aktivitetscentret, åbnet op for gudstjenester i plejehjemsdelen. Første gang, som en udendørs gudstjeneste i haven og i sidste uge og fremadrettet, bliver der afholdt gudstjeneste i spisestuen på 1. og 2. sal i blok A og i spisestuen i blok B, hver torsdag formiddag.

På de enkelte afdelinger laver vi også fortsat aktiviteter som banko, fællessang, gymnastik, gåture og hvad vi ellers kan finde på, som beboerne har lyst til. Vi forbeholder os ret til, at gøre det spontant, i det øjeblik, hvor beboerne har lysten og personalet har tiden, så derfor kan I ikke regne med nogen faste aktivitetsplaner, så længe Coronaen raser.

Vores egen lille bus er kommet på vejene igen, så den har vi nu igen hver 3. uge, hvor beboerne bliver kørt en tur ud i det blå. Tidligere var der kun én tur for beboerne i den uge, men nu kører vi lige så meget, som beboerne har lyst til, at komme ud og køre.

Hele landets plejehjem har fra regeringen modtaget en sommerpakke, med nogle midler til, at tage ud og få nogle oplevelser.
Det var derfor meningen, at vi i onsdags skulle have været i Haunstrup dyrepark, som var et stort ønske fra mange af beboerne. Da vejrguderne lovede styrtende regnvejr onsdag, satte vi i stedet kurs mod VW Retro Museum i Ulfborg. Museet indeholder en stor samling af alt fra husholdningsartikler til B&O artikler, købmandsforretning, biler og meget mere fra en svunden tid. Det gav anledning til mange gode snakke og oplevelser fra gamle dage.
Alle beboere, fra plejehjemsdelen, var inviteret med og vi endte ud med, at tage 33 beboere og personaler afsted i en stor liftbus.
Bare selve turen frem og tilbage bød på blomstrende lyng, nyhøstede marker og en chauffør, der var rigtig god til at fortælle historier fra de områder vi kørte igennem.
Halvvejs i rundturen på museet, fik vi højtbelagt smørrebrød, øl, sodavand, kaffe og småkager, så alt i alt var det en rigtig god tur og vi var både trætte og fulde af gode oplevelser, da vi kom tilbage til Hammerum igen.

Som I kan se her på siden, er der lige nogle få billeder fra Museet. Der vil blive hængt flere billeder op på afdelingerne, så kan I se dem og snakke med Jeres kære om turen.

Vi håber på, at vejret stabiliserer sig igen, så vi forhåbentlig får chancen for at komme til Haunstrup dyrepark i løbet af september måned. men det kræver i hvert fald tørvejr, for at beboerne får noget ud af det.

Dette var ordene for denne gang.
Rigtig god weekend og på gensyn

Mange hilsner fra
Personalet på Toftebo    

 Amle Ting

Bil 2


Lyserød bold med teksten Newsletter

Kontaktinfo

Toftebo-Centret
Hammerum Hovedgade 14
Hammerum
7400 Herning

Tlf.: 96285800

Jakob Skovbakke
Centerleder
Tlf.: 96285801
Send e-mail til Jakob

Lene Christine Fjordside 
Gruppeleder - stuen/1. sal blok A
Tlf.: 96285788
Mobil: 21345530
Send e-mail til Lene

Natasja Ørndrup 
Gruppeleder 2./3. sal blok A
Tlf.: 96285780
Mobil: 20706072
Send mail til Natasja

Louise Meedom
Assisterende Centerleder - Gruppeleder - blok C
Mobil: 22208422
Send e-mail til Louise

Anette Grønbæk Andersen
Aktivitetsansvarlig
Tlf.: 22247889
Send e-mail til Anette

Susanne Kristiansen 
Kostfaglig leder
Tlf.: 96285844
Send e-mail til Susanne

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail