Familie og pårørende

Samarbejde med jer som familie

Pårørende er altid velkommen til f.eks. at deltage i vores fælles arrangementer, hverdagsaktiviteter samt spisning.

Vi er meget åbne overfor indkomne forslag til aktiviteter. Pårørende er meget velkommen til at hjælpe os ved samvær eller aktiviteter.

Luk alle
Åben alle

Referat fra Familie aftner april 2022

Referat fra familie aftner på Søglimt

Tusind tak for nogle rigtig dejlige aftner. Det er dejligt, at der er så mange der deltager. vi mødes igen i november.

Velkomst ved Lisbeth og Malene:

Malene og Lisbeth fortæller lidt om hverdagen på afdelingerne og der bliver snakket lidt om de forskellige faste aktiviteter. Udover de faste aktiviteter, er der også det vi kalder ”pop-up” aktiviteter. Det kan være alt fra damefrokoster på tværs af afdelingerne, bingo, sang i fællesrummet til tur i haven og meget andet,

Gerd fortæller:

Et af de emner Herning Kommune er optaget af, er nærledelse.
Lisbeth og Malene blev ansat for cirka et år siden og de har arbejdet hårdt på at komme ind i deres nye rolle og få fodfæste i en kommunal kultur.
Formålet med nærledelsen er, at kvalificere ledelsen og være tæt på beboerne og medarbejderne, så de bedre kan følge med i både medarbejdernes og beboernes trivsel. Ligeså skal de være med til at fastholde forandringer og være opmærksomme på trivsel og mistrivsel, og indsætte med kompetence øgning blandt personalet.

I som pårørende, vil også kunne få en mere kvalificeret samtale om netop jeres kære, fordi de er tættere på beboerne, og har et mere dybdegående kendskab til dem.
Jeg håber I oplever, at de kan besvare jeres spørgsmål, og at I bliver hørt, når I har en forespørgsel.

Corona har været forbi her på Søglimt. Den kom mere eller mindre koncentreret omkring vinterferien. Vi kom igennem, på trods af det var svært, at få enderne til at nå sammen. Stor tak til jer for jeres forståelse og overbærenhed for hele situationen, så vi kom igennem med skindet på næsen.
Vi er nu glade for, at vi nu har en nærmest normaliseret hverdag igen her på Søglimt. Alle restriktionerne er mere eller mindre væk, og vi kan bevæge os på tværs af afdelingerne, uden at være bekymret for smittespredning. Vi minder stadig hinanden om de hygiejniske principper, for at minimere en eventuel smitte.

Generelt har vi her på Søglimt haft udfordringer med et højt sygefravær blandt medarbejderne. Corona har ikke hjulpet på fraværet, men det er et fokusområde vi har i ledelsesgruppen, og i vores lokale MED udvalg. Nu håber vi, at foråret og sommeren og fravær af corona kan bringe fraværet ned. Det ser jeg allerede tegn på. Så forhåbentlig når vi mødes igen om et halvt års tid, kan jeg fortælle en god historie om, at fraværet er blevet mindre. Det vil være med til at øge beboernes trivsel og tryghed betragteligt.

Generelt er der sket meget i huset, siden vi så hinanden for et halvt år siden.
Vi har fået en ny pedel, Jan, og han har brugt meget af sin tid på, at få styr på de fysiske rammer, samtidig med at han skal håndtere byggeri. Byggeriet er også årsagen til, at vi sidder lidt klemt her.
Vi forventer at byggeriet er færdigt omkring oktober, så forhåbentlig kan vi til næste familie aften sidde i den nye tilbygning.

Byggeriet har betydning for de fællesaktiviteter, vi ellers gerne vil holde med alle beboerne, jer familier og personalet. Vi kan ikke holde de større arrangementer før byggeriet, er slut. Dog vil vi se, om vi ikke kan stable en sommerfest på benene i august og håber så, vi har vejrguderne med os til denne dag, da det bliver en udendørs begivenhed.

Byggeriet har betydning for den ”nye del” af haven. Denne del kan vi ikke optimere i år, men i stedet bruger pedellerne en del kræfter på, at få plantet og ommøbleret i den ”gamle del” af haven. Det betyder, at vi får flere blomster og buske i haven. Vi får sat hønsehuset op og får liv i hønsegården igen.
Vi er ved at søge midler til endnu flere blomster og buske, og måske en lille legeplads til små børn. Det er godt, hvis der kommer børnebørn eller oldebørn på besøg.
Måske også dagplejebørnene kan komme forbi og skabe liv i haven.
Vi håber at få held med ansøgningerne, så vi kan finanserne forandringerne.
Alt i alt håber vi, at vi får en have, der er mere tilgængelig for beboerne, hvor der er oplevelser der kan påvirke flere sanser. I skal endelig benytte jer af haven i det omfang vejret er med os. Og pavillonen er også mulig at låne, hvis I gerne vil holde en hyggedag eller fødselsdag.

Herning Kommune har fået en ny hjemmeside. Det betyder, at I skal tilmelde jer nyhedsbrevet igen. Indimellem når jeg har informationer, jeg gerne vil dele med jer pårørende, ligger jeg et nyhedsbrev på hjemmesiden.
Så jeg vil gerne opfordre jer alle til, at tilmelde jer inde på hjemmesiden.

De udfordringer vi står overfor, er som for alle andre, rekrutteringsproblemer.
Jeg har været nødt til at ansætte ufaglært personale. De har brug for mere oplæring end faglærte, men jeg synes de har gjort det rigtig godt. Vi opfordrer de ufaglærte til at tage uddannelse og så ”udskifter” vi på den måde ufaglærte med faglærte i takt med at det kan lade sig gøre.

Strategien i Herning Kommune er bl.a. at satse meget på udenlandsk arbejdskraft, så det er det vi må forvente, at der sker i fremtiden. Der er forskellige tiltag i gang, og forhåbentlig kommer der flere elever på skolerne, så vi kan få faglært personale med tiden. Vi har størst udfordring med at ansætte i aftenvagt og i weekenderne. Vi er gået over til, at alle kan arbejde hver 3. weekend, men det betyder, at vi skal have nogle faste weekendafløsere. To af dem vi har haft gennem en længere periode, holder inden sommer da de der er færdige med deres uddannelse.

Det var lidt fra mig omkring løst og fast her på Søglimt, jeg vil gerne høre om I har kommentar eller andre spørgsmål.

Kommentar fra pårørende:

En fortæller, at hun kan mærke en positiv forskel i miljøet, at medarbejderne kan svare på flere spørgsmål og at svarene er mere kvalificerede.

En anden bemærker, at medarbejderne virker mere engagerede end tidligere.

Der kommer forslag om fuglehuse og svævende foderbræt, fodring med fuglefrø af blanding no-mess. Fuglekasser op i træerne. Det vil være med til at få flere fugle i haven.

Kontaktinfo

Plejecenter Søglimt
Nørrevang 30
7451 Sunds

Tlf.: 96285500

Gerd Bang Madsen
Centerleder
Tlf.: 96285501
Send e-mail

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.